Seglarskola

Seglarskola 2024

Sandhamns Vänners seglarskola pågår hela sommaren 2024, 24 juni – 11 augusti. Vi vill att alla barn på Sandhamn ska få möjlighet att lära sig sjövett och att segla.

Seglarskola består av halvdags veckokurser och riktar sig till barn födda 2010 och tidigare. Förmiddagskurserna med mer nybörjarinriktning lämpar sig oftast för lite yngre barn och eftermiddagskurserna för de med lite mer sjövana, oftast för lite äldre barn.

Välkomna till en av sommarens höjdpunkter! Lär dig segla, ha kul på stranden och träffa en massa kuliga kompisar! Man behöver inte bli ett proffs på segling, här handlar det om att ha kul! Men kom ihåg att kommande sommar-OS är Paris 2024, Los Angeles 2028 och Brisbane 2031.

Välkomna!

Fredrik Olsson
Seglingsansvarig

Styrelsen Sandhamns Vänner

Nybörjarkursen

Förmiddagskurs
Nybörjarkursen riktar sig till barn mellan ca 7 och 10 år, barn som aldrig tidigare seglat eller inte seglat så mycket. Vi går igenom seglingens grunder, lär oss båtens delar, sjövett och att segla optimist, samtidigt som vi leker och har skoj. Kursen är 5 dagar mellan kl. 9 och 12.

Fortsättningskursen

Eftermiddagskurs
Fortsättningskursen riktar sig främst till barn mellan ca  8 och 12 år, det är bra om barnen tidigare har seglat och kanske genomgått förmiddagskursen. Vi fortsätter gå igenom seglingens grunder, lär oss grundläggande kappseglingsregler och enklare kappsegling. Kursen är fem dagar mellan kl. 13 och 16.

Barnen kan med fördel gå bägge kurserna mer än en gång under sommaren. Vi har barn som deltar både 2, 3, 4 och 5 veckor, bara för att det är så himla kul!

Seglarskolan

Ibland får vi in önskemål från barn som vill gå heldagar. Det fungerar utmärkt och då anmäler man sig bara till både förmiddag- och eftermiddagskursen samma vecka.

EGEN BÅT
Föreningen äger optimister som vi använder. Har man egen optimistjolle så får man gärna ta med den. Våra instruktörer är alla ungdomar med erfarenhet från segling och skärgården. Skolan har sin bas vid Skärkarlshamn och vi samlas där på morgnarna kl. 09.00 eller på eftermiddagarna kl. 13.00. Varje pass (fm resp em) varar i 3 timmar oavsett väder.

MINIMINÅLDER
7 år, och barnen måste kunna simma 200 meter.
Antalet platser per vecka kommer variera beroende på hur många instruktörer vi har tillgång till. Vi har också ett begränsat antal optimistjollar till förfogande. Deltagare med egen båt gör att vi ibland kan ha fler platser vissa veckor. Vi kan däremot inte garantera att det blir seglarskola varje vecka då vi måste ha ett minimiantal deltagare på varje kurs. Vi förbehåller oss därför rätten att ställa in seglarskolan vid för få deltagare, eller att lägga ihop för- och eftermiddagskursen vissa veckor.

PRIS:
1000 kr (medlem, egen båt)
1100 kr (medlem, ej egen båt)
1400 kr (ej medlem FSV, egen båt)
1500 kr (ej medlem FSV, ej egen båt)

Tid och plats för betalning

Betalning sker på seglarskolans första dag med kort.

Har ni frågor, maila oss gärna!

E-post: seglarskola@sandhamnsvanner.se

Vi ses i sommar!

Seglarhälsningar,

Seglarskolan

Intresseanmälan

Intresseanmälan kan göras i formuläret här på webben eller via mail till: seglarskola@sandhamnsvanner.se

Ange följande i meddelandefältet

  • Namn på förälder
  • Mail till förälder (annars kan vi inte bekräfta anmälan
  • Mobil förälder (viktigt för kontakt under seglarskolan, säkerhet)
  • Namn på barn
  • Ålder på barn
  • Önskade veckor
  • Önskan om förmiddag eller eftermiddagskurs
  • Andra önskemål
  • Samt gärna Medlemsnummer i FSV

Medlemmar i FSV har förtur och alla anmälningar tas i turordning. Vi bekräftar intresseanmälan med ett mail. Slutlig bekräftelse kan dock ta lite tid då vi måste säkerställa att det blir en kurs aktuell vecka. Anmäl er gärna tidigt, av erfarenhet blir de attraktiva veckorna snabbt fulla.

Vi skickar ut bekräftelsemail så fort vi fått in tillräckligt med anmälningar för den aktuella veckokursen. Det är först då vi vet att den blir av. Anmälan är bindande när ni sedan svarat på bekräftelsemailet från seglarskolan, platsen är då också garanterad.

OBSERVERA att anmälan inte är slutlig förrän ni fått en bekräftelse från oss om att det blir en kurs aktuell vecka.

Tid och plats för betalning

Betalning sker på seglarskolans första dag med kort eller kontant.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.