Simskola

Välkommen till Sandhamns Vänners simskola 2024!

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Simskolan 2024 håller igång under perioden 8 juli – 28 juli

Plats: Seglarhotellets innepool på förmiddagarna, normalt 08.30 – 10.30. Varje lektion är 30 min och inkluderar upprop och övningar på land.  Var med en vecka eller alla tre!

Intresseanmälan sker i formuläret här till höger på sidan. Du får bekräftelse via mail om ditt barn antas. Efter bekräftelsen vill vi ha din betalning inom två veckor.

OBS: Intresseanmälan är bindande. Om ditt barn får plats måste eventuell avbokning ske senast 31 maj, därefter blir ni betalningsskyldiga. Då platserna är populära och det ofta står barn på kö ber vi er att respektera detta.

Sista dag att anmäla sig är 27 juni.

Vänliga hälsningar
Channa Ortmark
Styrelsen Sandhamns Vänner

Pris

Medlemmar i Sandhamns vänner:
480:- för 1:a barnet/vecka
400:- för 2:a barnet
300:- för resterande syskon

Icke medlemmar:
800:- / barn och vecka

Betalning

BG: 5939-1672

PG: 75 467-1

Ange som meddelande:
Simskola/Namn/Vecka

Simskola 2024

Nivå 1 
Förkunskaper: Våga leka i poolen utan förälders sällskap.

Mål: Vi övar på att bli trygga i poolen, att lära oss att doppa huvudet och lägger grunderna för de olika simteknikerna. Många av övningarna syftar till få ett bra vattenläge och att ha kul i vattnet!
Tid: 09.30

Minimiålder: Fyra år

OBS! Steg 1 vecka 28 och vecka 29 är fullbokade!

Nivå 2 

Förkunskaper: Ha en god vattenvana och kunna doppa hela huvudet under vattnet i minst tre sekunder.

Mål: Vi fortsätter att träna simning på mage och rygg och lägger i denna nivå större fokus på tekniken. Här är målet att simma tio meter själv på magen (bröstsim) och att flyta tio sekunder på ryggen.

Eftersom vattenvana och ett bra vattenläge är a och o för att ta sig fram i vattnet övar vi även på det.

Tid: 9:00

Minimiålder: 5 år.

OBS! Steg 2 är nu fullbokat alla veckor!

 

Nivå 3 

Förkunskaper: Kunna simma 10 meter på magen och flyta 10 sekunder på rygg.

Mål: I denna nivå finslipar vi tekniken och har som mål att kunna simma 25 meter bröstsim och 10 meter på ryggen. Vi fortsätter att jobba med vattenläge och börjar även att dyka från kanten.

Tid: 08:30

Minimiålder: 5

 

Frågor och svar, simskolan på Sandhamn

Hur ska vi förbereda oss inför lektionen? 

Barnet ska vara ombytt och ha duschat innan. Med små barn kan det vara bra att kissa innan för att undvika att lektionstiden avbryts på grund av toalettbesök.

Mitt barn har ett syskon, kan denne bada eller kan vi vara kvar efter lektionen och bada? 

Ja det går bra. Förutsatt att; ni inte stör undervisningen, barnet följs åt av en ombytt vuxen och att ni då löser entré till badet. Barn under 12 år ska alltid – av säkerhetsskäl – ha sällskap i vattnet av en ombytt vuxen som ansvarar för barnet.

Mitt barn kan simma, varför måste hen ha korv? 

Då de flesta barn inte bottnar i bassängen använder vi oss av flytredskap i olika utsträckning i nivå 1–3. Dock får alla barn chans att simma fritt minst en gång per lektion. Det är däremot inte bara en fråga om säkerhet: Flytredskapen vi använder hjälper barnet att få ett bra vattenläge, vilket är toppen när vi övar teknik!

Har ni slutat med märkesgrupperna? 

Ja. I år byter simskolan plats. Då inomhuspoolen (som är toppen för undervisning av lite mindre barn) inte är optimal för längre distanser, erbjuder vi inte längre denna grupp.

Kommer det ändå gå att ta simmärken? 

Ja! Men bara märken upp till 25 meter. Simmärken kommer gå att köpas på fredagar efter avslutad kursomgång för de som vill. Detta år har vi dock ett något begränsat utbud på grund av logistiska skäl. Hur många simmärken barnen tar varje kursomgång är så klart även individuellt och varierar, men räkna med 1–2 märken per nivå, ibland fler. Fråga på plats vilka märken som är aktuella för ditt barns nivå.

E-post: simskola@sandhamnsvanner.se

Vi ses i sommar!
Anki & Johanna med assistenter

Intresseanmälan öppnar 1 april!

Du är välkommen att göra en intresseanmälan till simskolan via det här formuläret. Medlemmar i Sandhamns Vänner har förtur!

Fyll i en anmälan per barn. Ange medlemsnummer, barnets ålder och vilken vecka/vilka veckor ert barn önskar simma med oss.

Obs: Barnet är inte anmält förrän ni har mottagit en bekräftelse från oss. För att vi ska kunna planera undervisningen på bästa sätt ber vi er också att fylla i ert barns förkunskaper.

Du kan även ställa eventuella frågor i meddelandefältet nedan eller maila till simskola@sandhamnsvanner.se

Vi ses i sommar!
Hälsningar

Anki & Johanna med assistenter!

OBLIGATORISK ANMÄLAN OM FÖRKUNSKAPER

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.